Pridružen/-a: Tor Jul 2009 19:24 Prispevkov: 2 Kraj: Lendava
Objavljeno: 16.7 09, 11:59 Naslov sporočila: Katera ptica je to?
Zanima me katera ptica je to. Pojavlja se v veliki skupini in je nekoliko večja od Kosa. Hrani se z vsem kar najde. Ima vreščeč zoprn glas. Pri premikanju ne poskakuje....hodi kot naprimer vrana. Pojavljata se dva barvna odtenka iste ptice..verjetno je razlika med samcem in samico...na sliki je temnejša varianta ... poleg je bila bolj svetla. Ptica je slikana v Prekmurju ...v bližini Lendave.http://picasaweb.google.co.uk/majk45/2009_07_06?authkey=Gv1sRgCOP_jNq_yJHz4wE#
Avtor
Sporočilo
florijan1 uporabnik
Pridružen/-a: Tor Nov 2005 23:14 Prispevkov: 36 Kraj: Selce (Pivka)
Objavljeno: 16.7 09, 12:11 Naslov sporočila:
Morda samo pri meni, a slikca je nedostopna, ker uporabnik nima javnega albuma. Je očitno samo za lastni ogled.
Avtor
Sporočilo
Admin Site Admin
Pridružen/-a: Sob Dec 2004 22:41 Prispevkov: 264 Kraj: Ljubljana
Objavljeno: 16.7 09, 15:02 Naslov sporočila:
Čeprav je po tej sliki določitev nekoliko težja, sem skoraj siguren, da gre za škorca.
Sicer pa si poglej v naši galeriji slike škorca in boš lahko bolj prepričan.
LP
Avtor
Sporočilo
Kovačič
Pridružen/-a: Sob Mar 2008 8:53 Prispevkov: 7 Kraj: Zalošče
Objavljeno: 27.7 09, 11:38 Naslov sporočila:
Živjo!
Ja to je škorec sturnus vulgaris
Avtor
Sporočilo
kapca
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 19:24 Prispevkov: 2 Kraj: Lendava
Objavljeno: 05.8 09, 23:25 Naslov sporočila:
Hvala za pojasnilo
Avtor
Sporočilo
urban uporabnik
Pridružen/-a: Ned Mar 2009 18:57 Prispevkov: 31 Kraj: Lavrica
Objavljeno: 09.9 09, 20:20 Naslov sporočila:
Glede obarvanosti. Škorci so spomladi obarvani tako črno z zelenim sijajem, takšen kot je na sliki. Jeseni pa ima po telesu bele pikce. Razen, če je bil skoraj čisto bel in je bil albino. Možno je, da so škorci iz severnejših držav že odleteli iz svojih krajev poti jugu, tej pri nas pa še ne, ker je še dovolj hrane recimo ne.
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu