Pridružen/-a: Ned Mar 2009 18:57 Prispevkov: 31 Kraj: Lavrica
Objavljeno: 24.4 09, 14:10 Naslov sporočila: Teleskop za opazovanje ptic
Lepo pozdravljeni!
Odločam se za nakup teleskopa, ki bi ga uporabljal za opazovanje ptic. Zdaj pa mi ni nič kaj dosti jasno. Iščem po internetu pa ne najdem nobene slovenske strani s katalogom in skupaj s cenami. Rad bi teleskop, ki bi bil kvaliteten in samo za opazovanje, ne kakšne digiskopije, ker vem da so tam cene visoke. Kupil ga bi za približno 500-600€ in da bi bil čimbolj kvaliteten. Prosim, če mi pomagate, kateri teleskop izbrati za tako ceno?
In kje ga kupiti?
Najlepša hvala vsem, ki mi boste odgovorili.
Hvala!
Lp Urban
Avtor
Sporočilo
Admin Site Admin
Pridružen/-a: Sob Dec 2004 22:41 Prispevkov: 264 Kraj: Ljubljana
Objavljeno: 24.4 09, 14:41 Naslov sporočila:
Za namen, kakršnega si opisal, ti priporočam Celestron-a, prodaja pa jih Infocona Trzin, g. Javoršek
LP
Avtor
Sporočilo
urban uporabnik
Pridružen/-a: Ned Mar 2009 18:57 Prispevkov: 31 Kraj: Lavrica
Objavljeno: 24.4 09, 17:24 Naslov sporočila:
Najprej se Vam zahvaljujem za hiter odgovor. Sem pogledal in izgledajo v redu. Zanima me še, če poznate kakšne strani, ki so v slovenščini in kjer lahko pogledaš večina teleskopov in njihove cene, ki se jih dobi v Sloveniji. Zanima me kaj več o teleskopih Bresser Ranger in če jih še prodajajo. Takšni teleskopi mi izgledajo lepo, preprosto, a zadovoljijo vse moje potrebe. Če bi za primerno ceno dobil takšen teleskop z objektivom 80mm in upam, da se jih še dobi v Sloveniji.
Za vse odgovore se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem.
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu