Objavljeno: 06.10 05, 8:56 Naslov sporočila: ring fleš - težave z AF.
Posedujem NIKON D70S, zraven Sigma 105/2,8 EX Macro. Ko sem sedaj prvič sprobal sposojeni ring fleš NIKON SB-29S, je pri AF močno rožljalo, tako da sem delo opravljal z MF. Domnevam, da fleš na koncu objektiva predstavlja tolikšno težo, da celotno osovino rahlo krivi navdol. Sprašujem, če ima kdo od vas podobne težave.
Avtor
Sporočilo
misfits uporabnik
Pridružen/-a: Ned Feb 2005 16:54 Prispevkov: 28 Kraj: Ljubljana
Objavljeno: 06.10 05, 16:06 Naslov sporočila:
Jaz imam sicer Nikon 105 in makro fleš od Sigme pa ni nikakršnih problemov, dala isto kot, če ga ni gor.
Mislim, da fleš sigurno ni razlog za slab AF. Sploh pa tisti obroč ni ne vem kakšna teža.
Probaj na istem motivu izostrit z AF enkrat brez in drugič z flešom.
A je rožljalo bolj kot običajno :?
Avtor
Sporočilo
barbi aktiven
Pridružen/-a: Pet Feb 2005 12:02 Prispevkov: 135
Objavljeno: 10.10 05, 6:46 Naslov sporočila:
Rožlja samo z ring flešom, kadar objektiv vleče k meni, ne pa, kadar ga oddaljuje.
Avtor
Sporočilo
suman
Pridružen/-a: Pet Avg 2013 8:03 Prispevkov: 1
Objavljeno: 23.8 13, 10:06 Naslov sporočila:
Moje osebno mnenje je, da preideš na DSLR. Pri digitalu če nič drugega imaš vsaj faktor gorišne razdalje 1.5x _________________ testking 640-461 testking 640-461
Testking oracle certification braindumpss Testking oracle certification braindumpss
Avtor
Sporočilo
Admin Site Admin
Pridružen/-a: Sob Dec 2004 22:41 Prispevkov: 264 Kraj: Ljubljana
Objavljeno: 23.8 13, 16:46 Naslov sporočila:
@suman: ker je tema stara skoraj 8 (!) let, ti lahko zagotovim, da sta oba že davno posodobila svojo opremo.
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu