Objavljeno: 13.2 05, 16:59 Naslov sporočila: imena datotek
Opazil sem, da imajo v galeriji datoteke originalna imena, torej taka kot se pošljejo pri uploadu.
Ali se pri datoteki z istim imenom datoteka povozi ali se naredi drugo ime?
To bi se lahko zgodilo nekemu uporabniku, če bi dvakrat naložil sliko z istim imenom npr. "swallow.jpg".
Različni uporabniki pa lahko naložijo slike z istim imenom, ker se nalagajo v različne mape.
lp
Avtor
Sporočilo
Admin Site Admin
Pridružen/-a: Sob Dec 2004 22:41 Prispevkov: 264 Kraj: Ljubljana
Objavljeno: 14.2 05, 11:12 Naslov sporočila:
Sem poskušal in ni problema, do prepisovanja ne pride. Poskušal sem z primerom slike 'breskov cvet' in naložila se je trikrat, od tega dvakrat z indentičnimi podatki.
Torej brez skrbi.
Avtor
Sporočilo
Sodja uporabnik
Pridružen/-a: Sob Feb 2005 13:43 Prispevkov: 40 Kraj: Bohinj
Objavljeno: 16.2 05, 5:42 Naslov sporočila:
Menim, da bi morali težiti k temu, da bi bilo imenovanje ptic, živali, rastlin slovnično pravilno. Tudi nebi bilo odveč latinsko poimenovanje. Če je v galeriji recimo samo ena fotka ptice, jo na netu lahko dobiš samo, če poznaš latinsko ime ( za primerjavo fotk in spoznavanje )
To različno imenovanje je problematično tudi v iskalniku, če recimo vtipkaš Vrabec, ti fotko, ki je imenovana pač Vrabček ne bo prikazana.
V forumu sem imel tudi težave, ker sem se težko odločil, kje naj postavim vprašanje glede čižka in strnada.
Potem, nebi bilo slabo, če bi bil nekje še plac za strokovne prispevke-opise ptic, živali, rastlin.
Lep dan želim vsem, Sodja
Avtor
Sporočilo
barbi aktiven
Pridružen/-a: Pet Feb 2005 12:02 Prispevkov: 135
Objavljeno: 18.2 05, 13:19 Naslov sporočila:
Seveda bi bila latinska imena pomebna za tiste, ki jih tematika zanima, na primer kobilice sploh nimajo slovenskih imen oziroma bore malo od 140 vrst.
Avtor
Sporočilo
Shogun uporabnik
Pridružen/-a: Sre Maj 2005 7:25 Prispevkov: 15 Kraj: Ljubljana
Objavljeno: 30.5 05, 11:16 Naslov sporočila:
Tudi jaz bi raje videl, da bi bila stvar bolj urejena z lat. imeni. Zasledil sem isto ime živali pisano z malo in veliko začetnico in enako lat. ime. A je možno, da bi nekdo te stvari malo uredil? (Zelenec, zelenec, zelenec (plaz.), - Lacerta viridis) slovensko ime pa je Navadni zelenec.
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu