foto-narava Seznam forumov foto-narava Seznam forumov
 



Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Avtor Sporočilo
barbi
aktiven


Pridružen/-a: Pet Feb 2005 12:02
Prispevkov: 135

PrispevekObjavljeno: 12.4 05, 10:13    Naslov sporočila: Kaj lahko mi naredimo pri obvarovanju živali in rastlin ? Odgovori s citatom

Na primer, jaz imam ranč blizu Brežic. Soseda je prijazna kmečka ženska in razumljivo tradicionalno na nekatere živali gleda z nesimpatijo. Na primer za črno žolno, ko jo zasliši, mi takoj reče, da prinaša smrt. Joj, Mici, ji rečem, kakšno smrt, to je žolna, ki neutrudno pobira črve iz bolnega drevja. Prav tako skovikanje lesne sove prinaša smrt. Reče mi, ja v kratkem bo nekdo umrl. V moji hiši, ko leta za letom vzreja mladiče v dimniku, bi morali že vsi pomreti. Razlagam ji, da je izredno koristna, da polovi toliko in toliko voluharjev in polhov. Mici jih ne mara, ker ji jedo jabolka. Jazbec ji je ponoči razkopal gredico z rožami. Ti zlodej ti, mi je že zjutraj rekla. Poučim jo, da je jazbec tudi mesojed in je iskal voluharje med njenimi mačehami. Pa se je pomirila. In v vseh teh letih se je njeno mnenje o takih živalih močno spremenilo. V isti vasi je bila pred nekaj leti, ne morem verjeti, v tretjem tisočletju, ženica, ki je plela na njivi med fižolom in mi je rekla: Poglej to žival – ta serje uši. Kako prosim ? Kaj dela ta pikapolonica ? Kaka uši, odgovori. Moram reči, da sem se kar malo razhudil, malo sem se pa strogega naredil in ji odgovoril: To je hrošček, ki je največji uničevalec listnih uši, kaj šele njene ličinke. Najprej me je debelo pogledala in kmalu za tem rekla: »Ja tega mi ni pa do sedaj nihče povedal «. In jaz sem jo razumel, pač ni ji šlo v račun, kaj toliko pikapolonic dela na fižolu. No saj veste, kako ja lahko fižol ušiv. No, moji Mici sem enkrat zvečer, ko sva na njenem pragu sedela pri luči, opazila tisto zeleno žuželko z mrežastimi krili – tančicarico. Mici, evo jo, ta je prav tako kot pikapolonica zelo koristna in žre listne uši. Verjemite, vse si je zapomnila in danes gleda na številne živali čisto drugače. Hočem povedati, kako se da s prijetnim kramljanjem prosvetljevati ljudi.
Veste, tudi ljubitelji narave in fotografi bomo imeli vedno več težav pri obisku na primer enega polja ali potočka, ki je seveda last nekoga. Ko se bomo tam pojavili, nas bo kaj hitro opazil lastnik in vprašal, kaj tu počnemo. Tu je zelo odločilen naš prvi pristop. Lastnik mora čutiti, da ga z vsem spoštovanjem sprejemamo kot svojega sogovornika in s tem je ogromno narejenega. Obnašati se moramo kot gost, a ne kot neki objestnež s priokusom domišljavosti. Če avto parkiramo na neki travi blizu domačije, da bomo naredili nekaj posnetkov, moramo jasno po bontonu najprej vprašati, če lahko tu za trenutek parkiramo. V Ospu je nekega domačina –ime mu je Zdene, zelo zanimalo, kaj slikam in zvočno snemam. Vendar sem mu že od daleč, ko se je približeval, pomahal z roko in ga pozdravil. Ustavil je traktor, ga ugasnil in stekel je pogovor. Preprostega človeka je tako začelo zanimati, kaj opazujem, da me je povabil na njihovo domačijo, me počastil s pivom, prisedel je še oče in vnuki in smo se pogovarjali. In na koncu so mi prijazno rekli, da lahko, kadar koli bom tam raziskoval in fotografiral, parkiram avto na njihovem , lepo v senci lepih dreves. In ravno sedaj pripravljam CD z zvoki, ki jim ga bom dal v znak spoštovanja. Hočem povedati, da s prijaznostjo, skromnostjo lahko dosežemo tako naklonjenost, da samo strmimo. Bodo se odprli do nas in celo dopustili, da jim začnemo pripovedovati o naravi, ki jo oni niti nimajo časa opazovati. Veste, ljudje so še posebno danes izredno nezaupljivi, kar je popolnoma razumljivo. Ni jim vseeno, kakšni ljudje se gibljejo po njihovem. Pri neki drugi domačiji sem jim podaril par fotk živali, ker so imeli tudi vnuke in bo prav prišlo v šoli. Tako se začne vzgajati ljudi, oni pa ne samo, da te sprejmejo, začne jih vse to zanimati. Pa če že ni toliko uspeha pri starejših članih družine, bodo naša poslanstva vplivala na otroke in vnuke, ti pa bodo močno vplivali na svoje dedke in babice. Počasi bodo razumeli, da nobeno bitje ni brez veze, tudi kobilice ne. Brez njih si na primer na Lj. Barju ne znam predstavljati toliko vrst žužkojedih ptic selivk, ki se pretežno prehranjujejo s kobilicami.

Na koncu: Ljudje so čudoviti, le pokazati jim moramo, da jih spoštujemo.

LP Barbi
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Avtor Sporočilo
lisjak



Pridružen/-a: Pon Apr 2005 11:09
Prispevkov: 8

PrispevekObjavljeno: 13.4 05, 6:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se pridružujem tvojemu razmišljanju. Čim več bomo ljudje vedeli o naravi, tembolj jo bomo spoštovali. Imam pa izkušno ko so domačini mene učili. Par let nazaj smo se s kolegi odpravili opazovat svizce na Trupejevo poldne. Na poti smo srečali pastirja in mislim, da je bil tudi lovec. Zapletli smo se v pogovor in ko je možakar izvedel po kaj smo prišli, je postal prava mala krajevna enciklopedija. Nato nas je pospremil do svizčevih naselbin in nam dal še nekaj napotkov za opazovanje. :wink:
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Avtor Sporočilo
barbi
aktiven


Pridružen/-a: Pet Feb 2005 12:02
Prispevkov: 135

PrispevekObjavljeno: 13.4 05, 7:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Seveda. Saj tudi od kakega sadjarja, živinorejca, lovca, ki je res ljubitelj narave, lahko toliko izveš, da si s takim človekom želiš še in še debatirat. Prosvetljen in osveščen kmečki človek bo tudi zelo pazil, kako, kje in koliko bo na primer zlil gnojevke na svoje površine. Nekateri so izredno načitani. Ko smo ravno pri lovcih, mene najbolj moti vprašanje etike in humanosti pri njih. Kako je mogoče, na to temo sem že napisal članek v Lovcu, da je še vedno dovoljen lov v času parjenja živali. To bi ukinil čez noč. Bolj neetičnega početja si sploh ne morem zamisliti. Ustreliti jelena ali srnjaka v največjem življenjskem zagonu, divjega petelina, ko kleplje in sploh nič ne sliši, je človekovemu dostojanstvu tako ogabno dejanje, da nima biti na kaj ponosen.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Avtor Sporočilo
lujer
aktiven


Pridružen/-a: Sre Feb 2005 14:13
Prispevkov: 102
Kraj: Prvacina

PrispevekObjavljeno: 13.4 05, 7:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ker izhajam iz urbanega kmečkega okolja, lahko navedem ugotovitve mojih opažanj.
Osveščenost kmetov in ljudi, ki so tako ali drugače povezani z dejavnostmi v naravi se je zelo dvignila. Uporaba fitofarmacevtskih sredstev je v sodobnem kmetijstvu nujno zlo, vsaj zaenkrat in tako te preparate razume tudi večina kmetov. Pred dobrim desetletjem ali več si v vinogradu ali sadovnjaku opazil mrtve kose, sinice, ... in tudi druge živali. To je bila zagotovo posledica prekomerne in nekontrolirane uporabe razno raznih škropiv. Tudi prodaja le teh je pod velikim nadzorom. Ogromno škropiv, ki so bila narejena iz bojnih strupov sploh ni več v proizvodnji, kaj šele prodaji. Za nakup škropiva, ki je po svojem delovanju lahko zelo škodljivo za živa bitja mora kmet predložiti svoj osebni dokument, poleg pa se napiše še količino kupljenega sredstva.
Razne kmetijske službe redno opravljajo predavanja, kjer kmete točno poučijo o načinu uporabe, učinkih in posledicah morebitnega nepravilnega doziranja, da ne rečem predoziranja teh sredstev.
Poznam razmere v sosednji Italiji in lahko upravičeno rečem, da je tam zakonodaja na tem področju še v povojih v primerjavi z našo. Verjetno je v drugih državah evropske skupnosti in ostalih stanje še slabše.
Nikakor ne trdim, da je sedanja situacija idealna a kakor se stvari odvijajo lahko z veseljem zremo v prihodnost.
Kot povsod verjetno tudi tukaj obstajajo izjeme, a sem trdno prepričan, da jih je vedno manj.
_________________
svoboden kot ptica
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Avtor Sporočilo
jure
uporabnik


Pridružen/-a: Čet Mar 2005 11:48
Prispevkov: 17

PrispevekObjavljeno: 13.4 05, 8:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam 5osebno sem pa malo drugačnega mnenja:

Namreč vsi t.i. naravovarstveniki, se žal preveč ukvarjajo z ekologijo posameznika, ko mene človeka z vseh strani bombardirajo, naj ločeno zbiram smeti, vozim avto le v nujnih primerih, varčujem z vodo itd.... Problem ni kmet na Goričkem , ki škropi svoj vinograd, problem ni Jure, ki vodo toči tudi za pranje avta, problem ni metanje smeti vsevprek, problem ni kolesar, ki drvi po hosti s kolesom....Problem je miljone gozdarskih podjetij, kee ne da vse živo poseka, ampak naredi ogromno škodo še s svojo težko mehanizacijo, problem so veliki apetiti po čim večjem donosu, pa naj bo to kmetijstvo ali kakršnokoli eksploatiranje naravnih virov. Težava je ker se kapital v spregi z vladami povsod v svetu , večinoma požvižga na naravovarstvenost, jasno za metanje peska v oči, pa je potebno pokurit še nekaj milionov dolarjev za ozaveščanje malega posameznika, da se bo slabo počutil vsakič, ko bo sedel v avto , jedel in pil več kot nerazviti svet. Žal imam prevečkrat občutek, da se naravovarstveniki le borijo za državne finance zase, ne pa za resnične projekte, ki bi dajali rezultate.

Žal bo za izumiranje živalskih in rastlinskih vrst , kriv kmet z 10ha veliko kmetijo, jaz , ki vozim avto, ki pije 5l bencina in ti, ki si se peljal s kolesom po hosti. Veliki posegi v naravno okolje, kjer se pa resnično dogaja velika škoda za naravo, kjer se uniči habitat (posledično pa flora in favna), se pa dogajajo za blagor ljudstva in napredek človeštva, ne pa v interesu nekaj posameznikov, ki si bodo napolnili žepe, kot bi nekdo lahko pomisli.

uf sem natežil!!!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Avtor Sporočilo
barbi
aktiven


Pridružen/-a: Pet Feb 2005 12:02
Prispevkov: 135

PrispevekObjavljeno: 13.4 05, 9:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jure, zato sem dal naslov teme - Kaj lahko mi naredimo pri obvarovanju narave. S tem sem mislil nas ta male, nepomembne pri vrtenju kolesja bogatih, ki krojijo usodo človeštvu. Rešiti eno žival ali rožo je morda nepomemben mozaični kamenček, a takih kamenčkov je lahko ogromno.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Avtor Sporočilo
lujer
aktiven


Pridružen/-a: Sre Feb 2005 14:13
Prispevkov: 102
Kraj: Prvacina

PrispevekObjavljeno: 13.4 05, 9:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Temo sem premaknil iz ptic v splošno.
_________________
svoboden kot ptica
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Avtor Sporočilo
jpreg78
uporabnik


Pridružen/-a: Pet Mar 2005 8:24
Prispevkov: 31
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: 13.4 05, 10:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prav si povedal Jure, čeprav mislim, da lahko tudi mi veliko naredimo. za primer bom dal vsem znan beton.Če pogledaš pesek, ki se kar siplje si ne bi mislil, da so lahko iz tega tako veličastne zgradbe. pa vendar s pomočjo dodatka (v našem primeru je to osveščanje ljudi) nastajajo zgradbe ob katerih ti dih zastane. Isto je z nami, vsak posameznik ne pomeni nič, toda če se združimo v celoto smo močnejši kot vsi ostali.Iz malega zraste veliko. :D

Kar se pa tiče tistih, ki si polnijo žepe na račun narave in ob tem še razglašajo, da so zaščitniki narave jih je pa treba kar s "paclo" po glav. :x

LP.Joco
_________________
Lepo-lepše-narava.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Avtor Sporočilo
HisTer
uporabnik


Pridružen/-a: Sre Mar 2005 17:22
Prispevkov: 31
Kraj: Žusterna

PrispevekObjavljeno: 16.5 05, 8:28    Naslov sporočila: bisvo problema Odgovori s citatom

jure, po mojem mnenju si zaslutil bistvo problema, ki ovira ekološki pristop do narave.

Namreč, problem posameznika v odnosu do okolja ni najbolj pomemben, čeprav ni zanemarljiv.

Kar se pa tiče tako imenovanih "Zelenih", so pred leti postali prenevarni za oblast in multinacionalke, zato so ti poskrbeli skozi medije, da so "Zelene" skoraj popolnoma očrnili in jih diskvalificirali pred javnostjo, tudi s pomočjo, oziroma sistemo "subvencij" za civilna združenja. Tako "zeleni" pred javnostjo izgledajo kot skupine, ki se borijo le za subvencije, denarne sklade za projekte, itd. Oblast je vsilila nekakšen sistem delovanja za civilna združenja, ki so jih le ta (vsaj večina) sprejela in tako padla v past.

Tipičen primer tega je tudi trenutna oblast v Sloveniji, saj je pred dnevi Janez Đanša na kongresu svoje stranke, ki jo je opisal kot "Sanjsko stranko", izjavil za TV, da so neprofitna civilna združenja, društva in civilna družba nasploh le krinka za centre moči, ki hočejo "demokratično izvoljeni" oblasti (to je njemu) odvzeti del oblasti, zato jih ne bo jemal v obzir. Dobesedno je povedal, da ne bo "šmirglal" ne opozicije in tudi ne civilne družbe, kar je pravzaprav napoved neke vrste totalitarizma "Sanjske stranke".

In seveda bistvo:
Zadel si žebelj na glavico, ko si na svoj način ugotovil, da politična in za njo ekonomska oblast, vse bolj vsiljujeta s pomočjo svojih piscev in novinarjev, mnenje, da smo krivi posamezniki in ne multinacionalke, sodna in politična oblast. Pravijo, da je problem v naših glavah in večina ta koncept vse bolj sprejema in širi naprej "krivo vero". Namreč, ko je bilo večini jasno, da so za večino ekoloških problemov krivi lastniki multinacionalk, centri ekonomske moči in seveda politične oblasti v navezi z njimi, da ne rečem v njihovi oblasti, v državah sveta. Vso breme in odgovornost za ekološke probleme prenašajo na nas navadne ljudi, oziroma posameznike, s tem tudi financiranje za ekološke sanacije okolja. Večina posameznikov se niti ne zaveda tega, da so izvolili v administracijo držav politiki, ki naj bi državo uptravljali in reševali probleme v njihovem imenu. Torej so krivci oni in ne posamezniki, saj ne opravljajo svoje dolžnosti administriranja držav.

Žal pa je večina že sprejela vsiljeno domeno, da smo krivi "vsi", kar po drugi strani pomeni, da glavni krivci kar naenkrat sploh niso več krivi in celo odgovornosti za onesnaževanje nimajo več in s tem tudi ne financiranja sanacij uničenega okolja.

Edina rešitev je, da glavno odgovornost za uničenje okolja prevzame in prizna oblast in se začne drugače onašati, tudi s tem, da stroške za sanacijo okolja in seveda tudi za odpadke prevzamejo proizvajalci, odpadkov, ki pa nismo vsi mi državljani, kot je uradno povsod zapisano, temveč tisti, ki nam svoje prizvode prodajajo skupaj z odpadki, ki jih odlagamo v okolje. Mi le vračamo tisto, kar so nam prodali. Tako kot je v nekaterih državah že urejeno za odpadna olja, bi moralo biti tudi za vse odpadke. Za odpadke bi moral poskrbeti tisti, ki jih proizvaja in trži.

Če bi bilo tako urejeno, potem bi za zmanjšanje stroško, že sami proizvajalci poskrbeli, da bi bilo vekliko manj nepoptrebne embalaže, za katero vemo, že ko proizvod kupimo, da je odpadek, ki bo končal na deponiji. V takem slučaju bi proizvajalci sami poskrbeli, da bi bilo čim manj nepotrebnih odpadkov, ali bi bili pa bio razgradljivi, ker bi se jim tako zelo zmanjšali stroški.

Dokler pa bomo kupci (navadni ljudje), oziroma tisti, ki izpustov v okolje ne proizvajamo in tržimo, zanje odgovorni in financirali varstvo okolja, do takrat se bo uničevanje okolja z vsakim letom vedno bolj povečevalo. To je dejstvo, pika.
_________________
Rock&Roll
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Avtor Sporočilo
jure
uporabnik


Pridružen/-a: Čet Mar 2005 11:48
Prispevkov: 17

PrispevekObjavljeno: 17.5 05, 13:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

:idea: torej naj se iz ozaveščenih in v naravo zaljubljenih Foto- narava forumaših, izvije za začetek mala skupinica naravovarstvenih aktivistov, ki do sedaj vpije, a kaj , ko samo solo, zborovsko petje je že lepše slišat, mar ne???

Ker po tem, kar berem in vidim na tem forumu, je znanje in moč tu, le še volja in mediji manjkajo!!!

In kaj potem , če se po Don Kihotovsko tepeš z mlini na veter, važno je da se tepeš!!!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Avtor Sporočilo
barbi
aktiven


Pridružen/-a: Pet Feb 2005 12:02
Prispevkov: 135

PrispevekObjavljeno: 18.5 05, 7:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, po Ramsarski konvenciji je v Sloveniji uničenih 40 % mokrišč, v EU pa kar 60 - 90 %. In kaj se počne sedaj. Priznana mokrišča oziroma tista ki izpolnjujejo pogoje so: Sečoveljske soline, Škocjanske jame, ne povsem Cerkniško in Bohinjsko jezero z zaledjem. Še nepriznana, a izpolnjujejo pogoje pa so: Dobrova in Jovsi, Drava od Maribora do Središča ob Dravi, poplavna ravnica Mure, Ljubljansko barje, Krakovski gozd, Čezsoški prodi in Vrbulje ter Pokljuška barja. Na dan Mokrišč - 2.februar 2005 smo imeli na Ministrstvu za okolje predstavitev te konvencije. O joj, koliko kravatarjev je tam sedelo, vse je dišalo ali če hočete smrdelo po politiki. Namreč kako je mogoče sploh izustit stavek - Katera mokrišča izpolnjujejo pogoje in katera ne ? mar ni smešno. Narava avtomatsko izpolnjuje vse pogoje, res da ne političnih. Človek jih pa res ne. In sedaj se s takimi konvencijami dela selekcija in diskriminacija ostalih predelov Slovenije, kar je še mnogo bolj nevarno. Ker živi v Jovsih kosec, na Lj. barju kosec in veliki škurh ter drugod še kaj atraktivnega, se pač pogovarjajo o zaščiti. Ker pa na Planinskem polju, ki je prav tako čudovito kot Cerkniško jezero, žal ne gnezdi kosec, prav tako ne v Coli pri Čatežu, sploh izpade iz te zaščite. Še dobro , da vsaj te ptice živijo tam, sicer ne bi zaščitili niti Sečoveljskih solin in zgoraj omenjenih področij. Politični veljaki bodo v bodoče vzeli te papirje zaščitenih področij v roke in rekli: Aha, Planinsko polje ali dolina Osapske ali kar koli drugega ni omenjeno v Ramsarski konvenciji. Super, ni ovir. Dajmo zgraditi tu ali tam naselje, narediti železniško progo iz Trsta v Koper mimo Ospa in še kako cesto. Na osnovi zelo uničenih mokrišč v Evropi si sedaj prizadevajo jih kvazi zaščititi drugje. Šele, ko nekaj nimaš več, se začneš zavedati. Popolnoma nič se ne naučimo. Sedaj bomo ščitili mokrišča, pa še to selektivno. Kaj pa ostala področja ? Dajmo jih uničevati in ko jih bomo uničili, jih bomo skušali zaščititi. Dokler živi na Planinskem polju samo rjavi srakoper in taščica – oh, te ptice so pa ja povsod –zelo dolgočasno, ali ne. Morda bomo čez 50 let morali zaščititi Rožnik, ker so baje tam opazili gnezditi tri pare taščic. In vse to, kar sem napisal, sem tudi povedal vsemu avditoriju Ministrstva za okolje. No, odgovor je bil, da bo Evropa gledal na to, da se kompleksno gleda na vsa področja, kar pa tudi približno ne verjamem. Ja, vsega je kriv posameznik, tisti ta mali nepomembnež. Spravili se bodo na kmeta, ki uničuje zemljo z gnojili. A kdo je kriv, da se vse zarašča ? mar ni kmet tisti kulturni delavec, ki vzdržuje ali na žalost je vzdrževal našo kulturno krajino tako lepo – obdelano in pokošeno. Ekonomija in »nujna gospodarska rast« (prekleta rast) ter tekmovanje z ZDA ga bosta prisilila v propad. Človek ni nič važen. V tekmovanju za prevlado so Francozi naredili avion z 800 potniki, si predstavljate, koliko bo naenkrat mrtvih, saj bodo sedaj Amerikanci sigurno naredili takega s 1500 potniki. Joj, kako je vse bolano.
Barbi
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Avtor Sporočilo
jpreg78
uporabnik


Pridružen/-a: Pet Mar 2005 8:24
Prispevkov: 31
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: 23.5 05, 21:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prav imaš, vse je bolano, ampak pomembno je da ostanome zdravi mi! Zamisli si svet, ki bi bil kot vsi ostali. Živa katastrofa!

lp.Joco

PS: Brez zamere, da bolj poredko sodelujem, ampak z mesecem aprilom so postale aktivne tudi čebele. Poleg tega, da sem čebelar sem tudi ribič. Delam večerno šolo in tudi intenzivno kolesarim in veslam. Zatorej brez zamere, če bodo moji prispevki bolj redki (saj vem da si jih ne želite).
_________________
Lepo-lepše-narava.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Avtor Sporočilo
Mat-jaz



Pridružen/-a: Ned Jun 2005 11:15
Prispevkov: 3

PrispevekObjavljeno: 06.6 05, 6:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Včasih smo rekli, " kar se Janezek nauči ...". Janezka pa uči sistem in brezpravje, kako je treba hiteti skozi življenje kot " frakarski konj" in videti pred sabo samo kupček cekinov. Posledice hitenja pa tako in tako niso važne, važen je samo Janez.

Lep pozdrav, Matjaž
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Avtor Sporočilo
jpuh
uporabnik


Pridružen/-a: Pon Okt 2006 17:44
Prispevkov: 13
Kraj: lj.črnuče

PrispevekObjavljeno: 07.11 06, 12:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

po mojem je največji problem to da onesnažujejo podtalnico podirajo gozdove(še posebej deževne pragozdove na drugih celinah)ogromno pozidanega območja eden najhujših problemou pa je onesnaževanje s hrupom na kar velikokrat pozabimo
_________________
narava je naše največje bogastvo
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    foto-narava Seznam forumov -> Splošno Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
A phpbb template by SkaidonDesigns
Spletna stran foto-narava uporablja nekaj piškotkov za izboljšanje uporabniške izkušnje. Preberite več ...