foto-narava Seznam forumov foto-narava Seznam forumov
 



Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Avtor Sporočilo
lisjak



Pridružen/-a: Pon Apr 2005 11:09
Prispevkov: 8

PrispevekObjavljeno: 12.4 05, 8:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se strinjam z Barbi. Prvo najpomembnejše je spoštovati žival, ki jo fotografiramo. Tudi nam ni všeč, da nam kdo vdira v stanovanje. Drugo je poznavanje vedenja živali v njenem habitatu. Šele nato pride na vrsto približevanje in maskiranje. Obstaja nekaj tehnik-korakov, ki nam to omogočajo. Niso enostavne ampak počasi bo šlo. Zlitje z okoljem je ključ do uspeha. Veliko dobrih fotk vam želim.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Avtor Sporočilo
barbi
aktiven


Pridružen/-a: Pet Feb 2005 12:02
Prispevkov: 135

PrispevekObjavljeno: 13.4 05, 9:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še tole.
Pred leti je dr. Davorin Tome pisal o prodiranju raznih ljudi v najobčutlivejše predele, kjer opazujejo z daljnogledi in stikajo za raznimi gnezdi. Sprva me je malce pogrelo, kako si drzne celo prepovedati opazovanje z daljnogledom. Po več mesečnih razmislekih sem spoznal, da je imel hudičevo prav. Veliko kritike je letelo na člane ornitološkega društva, ki se občasno pojavljajo a bog ve, kaj počnejo sicer. Niti ni od njih nikakršnih objav, člankov, razprav in opravičeno je posumil. Namreč, če se že kdo podaja v bolj občutljiva območja, se od njega pričakuje objava, zbirka fotografij ali celo raziskava, da skratka vsi od tega nekaj imajo. Saj ste gotovo slišali, kako so na otoku Prvič celo kradli jajca beloglavega jastreba in jih v inkubatorjih prodajali v Nemčijo. Kolega Davorin nam je vsem nakazal, da mora imeti kakršnokoli prodiranje v občutljive predele narave nek efekt, nekaj, kar bo imelo splošno korist, s čimer bomo vsi seznanjeni. No pa smo pri etičnih pravicah živali (glej temo Kako se približati živali – Mugil), o katerih je spregovoril tako zelo spoštovani Iztok Geister.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    foto-narava Seznam forumov -> Ptice Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
A phpbb template by SkaidonDesigns
Spletna stran foto-narava uporablja nekaj piškotkov za izboljšanje uporabniške izkušnje. Preberite več ...