Objavljeno: 25.7 10, 18:13 Naslov sporočila: Ptičji zgodbi
Čuden ptiček se je letos izvalil v gnezdu šmarnic na mojem vikendu...
... ki pa sta ga starša marljivo hranila...
... nikoli mu ni bilo dovolj hrane, kljun je imel tako velik, da bi še krušno mater pospravil.
To je zadnji posnetek tega požrešneža, zjutraj ga ni bilo več videti.
Zbegana mati je z bližne veje otožno opazovala prazno gnezdo in klicala, klicala,... toda zaman. Mladička ni bilo več v njem.
A zgodba je imela tudi nadaljevanje, saj se je čez nekaj časa pojavil nov zarod v istem gnezdu...
Oče jih je neutrudno hranil ...
... mati pa mu je veselo pomagala.
Pred priletom v gnezdo je prej obletala vse razgledne točke...,
Mladičkov pa kasneje v gnezdu nisem uspel več fotografirati, naslednje jutro so "vzleteli" v realno življenje. Še sem jih pa videval naslednje dni v okolici.
Avtor
Sporočilo
Admin Site Admin
Pridružen/-a: Sob Dec 2004 22:41 Prispevkov: 264 Kraj: Ljubljana
Objavljeno: 27.7 10, 6:54 Naslov sporočila:
Hvala za lepo prikazano, vsem znano dogajanje, pri 'gnezdenju' kukavice.
Zanimivo mi je pa dejstvo, da se je to dogajalo kar na oknu vikenda, glede na plašnost kukavice. seveda.
Verjetno v času valjenja ni bilo dolgo nikogar tam?
Ja, občasno me v tem letnem času res ni bilo tam, ampak, ko pa sem bil, sem jo kar nekajkrat videl obletavati bližnjo okolico in celo okrog zgradbe. Pa tudi na električnem vodu je nekajkrat posedala. Zanimivo je to opazovanje dogajanja v naravi. Ampak je treba znati opazovati in doživljati take zgodbice.
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu